fredag 12 februari 2010

Många provlappar blir det

Har gjort ett framsteg idag, har krånglat med färgväxlaren som inte vill byta färg automatiskt, grejen var att jag hade garnet i fel garnförare, man ska tydligen börja från höger i fyrfärgsväxlaren och jag har börjat från vänster. Ett problem löst!! Gött!!
Men sen var det det här med att mönsterfärgen lyser igenom och att maskorna inte är fint stickade, är jag för kräsen eller?? Kommentarer tack!!
5 kommentarer:

 1. Nej, jag tycker inte alls att du är kräsen. Den vita mönsterfärgen ser ju helt bedrövlig ut och det syns även lite på det andra provet även om den vita mönsterfärgen är värst. Jag grävde fram lite jaquardstickat ur djupen i min garderob stickat på Empisal/consul 360 och där syns inte mönsterfärgen alls, (jag hade också vitt som mönsterfärg,) om man inte drar i sidled. Så nej det ser inte acceptabelt ut tycker jag.
  Jag har inte testat jaquard på min 970. Har inte fått upp färgväxlaren än, men jag hoppas att jag törs ta tag i det där med färgväxlare snart. De är alltid lite småknepiga.

  SvaraRadera
 2. Jaquard på 970 blir mycket finare än denna

  SvaraRadera
 3. Jag gillar inte heller när mönsterfärgen lyser igenom. I min bok om jaquardstickning har jag noterat att det ser ut så på vissa bilder. Det är en av anledningarna till att jag ännu inte tagit itu med jaquardprojektet. Enligt den boken verkar det finnas olika varianter av jaquard, kanske lyser mönsterfärgen igenom olika mycket beroende på jaquardtyp??? En tanke bara, jag har inte fattat vad som skiljer de olika typerna åt (har inte lästa boken ännu), jag bara sett i innehållsförteckningen att det verkar finnas olika sorter.
  Någon kanske kan förklara för mig (så jag slipper läsa boken).

  SvaraRadera
 4. På passapen finns det massa olika tekniker så jag får fortsätta testa

  SvaraRadera
 5. Tack för kommentaren! Du är själv så kreativ och har otroligt fina saker här.
  Jag tror ditt problem har med maskstorleken att göra, det är ju känsligt på Passap. Men jag har faktiskt för mig att man ska börja från vänster i färgväxlaren...
  Hoppas du snart kommer till klarhet för Passap är ju känd för snygg jacquard.

  SvaraRadera